Stichting Familie Vrouwenhofje Mevrouw van Aerden

Familie

Het Hofje is bestemd voor behoeftige dames uit de families van Maria Ponderus of van Pieter van Aerden. Mochten er geen familieleden zijn om in het Hofje te wonen dan kwamen ook vreemden in aanmerking, mits van Protestantse huize en van het vrouwelijk geslacht.

De enige man die er mag wonen is de Binnenvader, de huismeester.

Familie

Thans wordt het Hofje nog steeds bewoond door dames, maar niet meer afkomstig uit de familie. Wel zijn alle huidige Regenten conform testament nog steeds familie van de stichteres. Allen zijn nazaten van Cornelis de Milde en Emilia van Barthem, een zuster van Françoise van Barthem, de moeder van de stichteres. 

Indien u wilt weten of ook u familie bent van Maria van Aerden-Ponderus kunt u deze stamboom raadplegen. Zie ook bij de links Stamboom Droogleever.

De huidige statuten van de Stichting Familie Vrouwenhofje bepalen dat de Regenten moeten afstammen hetzij van de grootouders van Maria Ponderus, hetzij van de grootouders van Pieter van Aerden.

Oproep:

Het College van Regenten wil graag in contact komen met belangstellenden vanuit de familie voor een mogelijke aanvulling.