skip to Main Content

3 maart 2024: concert Strijktrio Opus 3

3 Maart 2024: Concert Strijktrio Opus 3

Op 3 maart 2024 wordt er in het Hofje een concert verzorgd door het strijktrio Opus 3: Femke Sonnen, Els Goossens en Beitske Verheij. 

Femke Sonnen begon met vioolspelen toen ze vijf jaar oud was. Haar conservatoriumopleiding kreeg ze van Herman Krebbers, Leo Boelens, Charles-André Linale en Keiko Wataya. Van 1990 tot 1995 was ze aanvoerder van de tweede violen van het Het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen. Sinds 1996 vervult ze dezelfde functie in het Symfonieorkest van De Munt in Brussel. In 2019 studeerde Femke Sonnen magna cum laude af als componiste aan de AP Hogeschool te Antwerpen.

Els Goossens studeerde viool bij Jeannelotte Herzberger en Jaap Schröder aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Daarna studeerde ze altviool aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Ferdinand Erblich. Gedurende 34 jaar was ze als altvioliste verbonden aan het bekende strijkorkest Amsterdam Sinfonietta, sinds de oprichting. In dit ensemble gaf ze concerten over de hele wereld, werkte ze met grote solisten en maakte ze vele cd’s. Nu heeft ze meer tijd om zich te storten op kamermuziek spelen en viool- en altvioolles geven.

Beitske Verheij studeerde cello aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam, respectievelijk bij Jean Decroos en Herre-Jan Stegenga. Ook volgde ze lessen en masterclasses bij o.a. Heinrich Schiff en Paul Tortelier. Ze remplaceerde in vele orkesten, maar legde zich vooral toe op de kamermuziek. Daarnaast was ze soliste met diverse orkesten in celloconcerten van o.a. Dvořák, Lalo en Sjostakovitsj. Zij vormt een vast duo met de pianist Bernd Brackman. Beitske Verheij geeft celloles op diverse locaties in de Alblasserwaard.

Strijktrio Opus 3

De musici van Opus 3 kennen elkaar uit hun Amsterdamse studietijd. In de jaren ‘80 en ‘90 speelden zij samen in verschillende kamermuziekensembles. Nu brengen ze de ervaring en inspiratie uit hun uiteenlopende loopbanen sedertdien samen in dit concert.

Het programma op 3 maart 2024:

Franz Schubert: Trio in Bes, D 471
Wilhelm Berger: Strijktrio in g, opus 69
Zoltán Kodály: Intermezzo
Ludwig van Beethoven: Trio in G, opus 9 nr. 1

Tickets zijn te koop, voorafgaand aan het concert, vanaf 14:00 uur. Aanvang concert vanaf 14:30 uur. De prijs is €12,- per persoon. Het intieme huisconcert vindt plaats in de voormalige raadzaal.

Na afloop is er ruimte voor een informeel samenzijn, met een drankje en de mogelijkheid om na te praten over het concert. Het strijktrio is dan ook aanwezig.

Deze unieke, bijzondere en intieme concerten zijn mede mogelijk dankzij de inzet van onze vrijwilligers.
Meer informatie: secretariaat@hofjevanaerden.nl, 0345-614019.

Back To Top