skip to Main Content

Beelden in de Nutstuin

Beelden In De Nutstuin

Zaterdag is de aftrap gegeven voor het exposeren van kunstwerken in de tuin van ons Hofje.

In een vrouwenhofje past het natuurlijk om de werken van negen vrouwen, waaronder twee uit Leerdam, te exposeren.

Het is aan te bevelen om bij het binnenkomen een boekje “Reflecties” te pakken. Hierin staan de betekenissen die de kunstenaressen aan hun werk toekennen; het is zeer verduidelijkend. Zo legt Beatrijs Schweitzer (Leerdam) uit, waarom zij haar intrigerende werk met vele handen aan draden gemaakt heeft. De eveneens in Leerdam werkzame Marinke van Zandwijk schrijft waarom ze bij haar geblazen glazen bellen Erasmus, wiens portret in de regentenkamer hangt, als inspiratiebron gekozen heeft.

Over de artistieke waarde van de werken hebben wij geen oordeel, wel vinden we het van groot belang dat Leerdammers ze kunnen bekijken, beoordelen en er eventueel van kunnen genieten. Dat daarbij ook en passant onze tuin wordt bezocht is meegenomen.

Eerlijk gezegd liep het zaterdag nog niet echt storm, maar exposities zoals deze moeten het vooral hebben van mond tot mond reclame.

In het winkeltje staat een beamer die een deel van de kunstcollectie laat zien. Een beetje troost voor degenen die belangstelling hebben, maar door de corona maatregelen niet de kans kregen het museum te bezoeken.

Omdat ons Hofje vooral ook een woonplek is, blijft de toegang tot de binnentuin van het Hofje gesloten. De rust van de bewoonsters dient te worden gerespecteerd.

De expositie is de hele maand te bezoeken, maar op zondag gesloten.

Back To Top