skip to Main Content

Beeldententoonstelling in Hofje van Aerden

Beeldententoonstelling In Hofje Van Aerden

Van 26 juli tot en met 10 september is in de tuinen van het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam voor de derde achtereenvolgende keer een beeldententoonstelling ingericht. Er is werk te zien van 13 kunstenaars die zijn vertegenwoordigd met beelden in uiteenlopende materialen als brons, glas, staal, keramiek en andere rond het thema Groei / Growth.

Door de beslotenheid van de tuinen is een intieme tentoonstelling ontstaan die op vier middagen in de week vrij toegankelijk is. De beelden laten de persoonlijke kijk van de kunstenaars op het begrip groei zien: planten, bloemen, bomen en andere florale uitingen, van herkenbaar tot gestileerd en geabstraheerd.

Het Hofje is een hofje en museum dat is gebouwd in 1770 naar aanleiding van het testament van de in 1764 op 92-jarige-leeftijd overleden Maria Ponderus, weduwe van Pieter van Aerden. Nog altijd biedt het huisvesting aan ongehuwde dames.

Deelnemende kunstenaars zijn Imke Beek (kunststof), Hendrike Huijsmans (polyester), Ans van den Hurk (keramiek), Adelheid en Huub Kortekaas (cortenstaal), Lia Koster (glas en staal), Swanica Ligtenberg (keramiek), Rob Logister (aluminium), Marja Steinmetz (glas), JanHein van Stiphout (glas), Roel Teeuwen (brons), Petra Verhees (glas en hout) en Francine Vermeer (glas). Curator: Piet Augustijn.

Groei/Growth. Hofje van Mevrouw van Aerden, Kerkstraat 67, 4141 AV Leerdam. Open: wo t/m za 13-17 uur. Van 26 juli t/m 10 september 2023.

Back To Top