skip to Main Content

Het eerste Hofjes Tuinconcert

Het Eerste Hofjes Tuinconcert

Zaterdag 28 augustus arriveerden we om 14.00 uur op de parkeerplaats voor het Hofje. De muziek van Egerländer Kapel “De Linge muzikanten” was al luid en duidelijk te horen.

Met enige moeite konden we via het buitenhek de tuin bereiken. Met enige moeite, want de buurvrouw van de verfwinkel had twee klapstoelen en een aantal reclameborden voor de oprit gezet. De ingang was daardoor voor de muziekliefhebbers moeilijk te bereiken.

De tuin zag er feestelijk uit met stoeltjes en een 50-tal mensen die verspreid onder de bomen zaten en naar de opgewekte Egerländermuziek luisterden. De keuze van de liederen werd toegelicht door één van de leden.

Omdat ’t Veerhuys ‘s morgens gemeld had niet voor de catering te kunnen zorgen – personeel had zich ziek gemeld – heeft huismeester Hans Vlemminx plan B. geactiveerd. Een ijskastje neergezet gevuld met blikjes en een paar flessen wijn. Tijdens de voorstelling en in de pauze konden we toch een drankje kopen. Chapeau Hans.

Gezellige muziek, het zonnetje scheen, mensen liepen in en uit, bewonderden het uitzicht, klapten voor de muziek, kortom: een leuk en ontspannen feestje!

De inzet van het regentschap om weer wat reuring in het Hofje te brengen is zeker geslaagd. De eerste schrede naar meer openheid is gezet.

Ook de aanwezige vrijwilligers en de bewoonsters van het Hofje konden genieten van een gratis concert in onze lommerrijke nutstuin.

Zaterdagmiddag met winkelend publiek is een goed tijdstip voor dergelijke opgewekte muziek.

 

Het orkest gekleed in klederdracht speelde 2x drie kwartier met een pauze van een half uur Egerländermuziek waarbij gepraat en meegeklapt kon worden.

Volgende keer zullen we nog wat meer aandacht aan de publiciteit besteden.

De voorzitter van het regentschap Jørgen Sørensen heeft ze hartelijk bedankt en uitgenodigd om volgend jaar opnieuw een Hofjesconcert te geven.

Wie weet inspireert dit eerst openlucht optreden ook andere muzikale gezelschappen de stap naar ons Hofje te zetten. Bij slecht weer kunnen we immers altijd uitwijken naar de voormalige raadszaal.

Back To Top