skip to Main Content

Nieuws uit de regentenkamer 1 juli 2021

Nieuws Uit De Regentenkamer 1 Juli 2021

Een paar dagen geleden vroeg een Leerdammer ons: “Hoe word je in hemelsnaam regent?”

Nu wilden we eerst antwoorden: “Door heel goed je best te doen op school”, maar we begrepen de serieuze ondertoon van de vraag.

Het antwoord is heel eenvoudig: Je kunt alleen regent worden op verzoek van zittende regenten. Wel moet je dan aan enkele voorwaarden voldoen. Je moet volwassen zijn, nazaat van mevrouw Van Aerden zijn, veel vrije tijd hebben, belangstelling voor kunst en geschiedenis hebben, vrijwilliger worden en het liefst ook ongeveer hetzelfde Godsbeeld hebben als mevrouw Van Aerden (protestant dus). Specifieke begaafdheden of vaardigheden werken als een aanbeveling.

Verleden jaar merkte één van ons dat er iets mis was in het hofje van onze Opoe Leerdam; zoals ze in de familie genoemd werd. We staken de koppen bij elkaar en wilden een stichting ter ondersteuning van het hofje oprichten. Nazaten, die met verschillende vaardigheden het regentschap belangeloos zouden kunnen helpen. Een organisatiedeskundige, een historicus, een bouwkundige, een genealoog, een financieel expert etc. etc.

De beherend regent had zijn zuster – eveneens regent – verteld, dat hij in gesprek was met drie nazaten van mevr. Van Aerden en dat hij daar wel vertrouwen in had. Vervolgens heeft die zuster contact opgenomen met initiator van die op te richten stichting, die op zijn beurt twee neven had weten te interesseren.

Na enige aarzeling en goed onderling overleg hebben we haar verzoek gehonoreerd. De drie neven zijn Jørgen Sørensen, Ronald Sørensen en Hans Kabel.

Zo zijn wij dus regent geworden.

Back To Top