skip to Main Content

Nieuws uit de regentenkamer 10 juni 2021

Nieuws Uit De Regentenkamer 10 Juni 2021

Twee weken geleden hebben de regenten burgemeester Fröhlich en wethouder Hendriksen op bezoek gehad. Bij het bezoek waren ook de directrice van het museum in Vianen mv. van Eijken-van Zanten en cultuurambtenaar dhr. Admiraal aanwezig.

In onze schitterende regentenkamer werd in ontspannen sfeer met elkaar kennisgemaakt. Gelukkig konden we nauwgezet de anderhalve meter maatregel in acht nemen, maar toch blijft het best moeilijk zo’n plezierige ontmoeting zonder de mogelijkheid elkaar de hand te schudden.

In het kort hebben we de situatie waarin het hofje verkeerd uitgelegd. Ook welke rol het zou kunnen hebben voor Leerdam; het regentschap wil haar de culturele functie die het zo lang gehad heeft weer helemaal teruggeven.

Hierbij hebben we uiteraard om raad en advies gevraagd bij de gemeente.

De burgemeester legde ons in het kort uit hoe de gemeente erin staat. Door de fusie tot Vijfheerenlanden is de financiële situatie niet rooskleurig, maar daar was het ons ook niet om te doen. Vanuit andere functies zijn de huidige regenten gewend zelf de broek op te houden.

Daarna volgde een spontane opsomming van de mogelijkheden, die ons hofje heeft om de Leerdammers nauwer te betrekken bij de ontwikkeling tot cultureel centrum. Niet alleen van Leerdam, maar van de hele gemeente.

Zo weten we dat in het verleden openlucht concerten werden gegeven en dat in het poortgebouw tentoonstellingen werden georganiseerd. Dat kan ook nu weer tot de mogelijkheden gaan behoren.

Uiteraard hebben de bezoekers een korte blik geworpen op de kunstschatten die onze regentenkamer bevat. Zo kort, dat een nieuw bezoek in de toekomst vast en zeker weer plaats gaat vinden.

Back To Top