skip to Main Content

Nieuws uit de regentenkamer 14 juli 2021

Nieuws Uit De Regentenkamer 14 Juli 2021

Pro forma zitting diefstal onze Frans Hals

Gisteren zijn de voorzitter van het regentschap Jørgen en ik (Ronald) naar de pro forma zitting in het knusse Lelystad geweest.

We arriveerden vijf minuten voor tijd en ijlden om op tijd te komen door het centrum, dat zich ook overdag vooral kenmerkt door neergelaten rolluiken.

Net op tijd door de zware controle (riem ook door de scanner) konden we een uur wachten op de zitting.

Naast de twee regenten gaven ook vier journalisten acte de presence. De president van de rechtbank worstelde even met het gegeven dat er maar liefst twee Sørensens aanwezig waren. Hij had duidelijk de rol niet helemaal goed gelezen, maar uiteindelijk kwam alles toch in orde en mochten we beiden blijven. Het volledig masculiene hof opende daarna de zitting.

De verdachte B. werd vertegenwoordigd door een advocate mr. Van Zanten. Hij had er zelf de voorkeur aangegeven om in het huis van bewaring te blijven. Jammer, want we hadden hem graag even willen zien.

De officier van justitie legde uit waar B. van werd verdacht: diefstal van een Van Gogh uit het Singermuseum te Laren en onze Frans Hals. Daarbij werden in zijn woning een doorgeladen pistool en de grondstoffen voor 10.000 xtc pillen gevonden.

Het bewijs bestond uit de resten van glassplinters afkomstig uit het Singer museum gevonden op zijn kleding. Daarnaast schoenafdrukken in Laren, die overeenkwamen met de schoenen van verdachte. De schoenafdrukken uit Leerdam werden nog verder onderzocht.

Al met al voldoende om hem vast te houden tot de komende rechtszitting op 10 september. De advocate van B. wist nog niet zeker of hij dan genegen was ter zitting te verschijnen.

Na een kwartier stonden we dus weer op straat, waar we de journalisten niet te woord stonden. Zolang de diefstal van de Frans Hals onder de rechter is, zullen we daarin blijven volharden.

Back To Top