skip to Main Content

Nieuws uit de regentenkamer 31 mei 2021

Nieuws Uit De Regentenkamer 31 Mei 2021

Nu het einde van de coronacrisis in zicht lijkt te komen en de musea weer open gaan, moeten we natuurlijk ook gaan denken aan ons eigen museum: Het hofje van mevrouw Van Aerden.

In feite bestaat het uit drie delen. Het gebouw op zich met binnentuin, de kunstschat in de regentenkamer en onze cultuurtuin.

Het gebouw op zich is ten eerste toegankelijk voor huurders en hun bezoek. Het regentschap is er alles aan gelegen om de binnentuin zo rustig mogelijk te laten. De binnentuin kan goed bekeken worden vanuit het winkeltje en dan kan ook een kijkje genomen worden (we laten het daarbij) in het gemeenschappelijke gemak.

De cultuurtuin daarentegen kan veel meer bezoekers ontvangen, afhankelijk van het weer. Het regentschap gaat de mogelijkheden onderzoeken om ook een kopje thee of iets anders te gaan schenken. We zullen hierover in contact treden met de vrijwilligers.

Voor het regentenhuis ligt de zaak veel gecompliceerder.

Op dit moment zijn we in overleg met de verzekering over de beveiliging, die – zoals iedereen in Leerdam en omgeving weet – het in het recente verleden tot drie keer toe heeft laten afweten. Zolang die besprekingen niet zijn afgerond is de opening een onmogelijke opgave.

Daarbij komt dat veel mensen over de vloer het handhaven van de anderhalve meter moeilijk maakt, maar zelfs als die afgeschaft wordt, lijkt in- en uitlopen van bezoekers niet wenselijk voor zowel de bewoners als de vrijwilligers. Hopelijk is het einde van de pandemie in zicht, maar al te veel contact is niet goed voor de gezondheid en de rust.

Voorlopig blijft de situatie dus zoals hij nu is met een open buitentuin en een gesloten regentenkamer!

Back To Top