skip to Main Content

Onze Frans Hals op de foto?

Onze Frans Hals Op De Foto?

Het is al meer dan  twee weken geleden dat een berichtje de regentenkamer verliet.

Dat wil niet zeggen, dat we niets gedaan hebben. We zijn begonnen met voorbereidingen voor het schrijven van het boek over het 250 jarig bestaan van het Hofje. Daartoe zal snel een contract getekend worden met een professioneel schrijver en historicus, die in combinatie met anderen het boek vorm gaat geven.

De schermutselingen met de verzekering van onze Frans Hals* zijn nog steeds bezig. We hebben twee advocaten in de arm genomen, die een voor ons Hofje zo gunstig mogelijke afloop gaan bewerkstelligen. De kosten gaan voor de baat uit.

Ondertussen hebben zich ook belangstellenden gemeld, die een aanvulling op het regentschap zouden kunnen vormen.

De beeldententoonstelling is een succes geworden en lijkt ons voor herhaling vatbaar. Ook omdat de Nutstuin er weer fantastisch bijlag. Misschien komt het door de klimaatverandering of door de vrij natte zomer; de bladeren zijn nog niet allemaal gevallen.

Aanstaande donderdag vergaderen we over meer culturele activiteiten. We houden de bezoekers van onze website op de hoogte.

*In de weekendbijlage Mezzo van het AD staat een artikel over het nieuw te verschijnen boek ”Meestervervalsers” van Bert Voskuil. Om één of andere reden staat hij op de bijbehorende foto naast iets dat een reproductie lijkt van onze Frans Hals “Twee lachende jongens”. We vermoeden dat het een reproductie of vervalsing is, omdat het niet is gefotografeerd in de regentenkamer. Het is echter ook mogelijk, dat de foto uit het Frans Hals museum komt, waar het schilderij een tijdje in bruikleen heeft gehangen. Hoe dan ook het is en blijft een spraakmakend en inspirerend meesterwerk.

Back To Top